Ulusal Gençlik Platformu Toplantısına Gençlik Komitemiz Katıldı

9.10.2016

Türkiye’deki gençliğe yönelik sivil toplum kuruluşlarını çatısı altında bulunduran bir ağ olan UGP, bu yaz okulunda 69 ilden 23 gençlik meclisi, 70 sivil toplum kuruluşu, 83 üniversite öğrenci kulübüyle toplandı.

Biz de Gençlik Komitesi Başkanı Gürkan Nuhoğlu ve üyesi Zeynep Nuhoğlu ile Ulusal Gençlik Parlamentosu Yaz Okulu 5-8 Ekim 2017’de Kuşadası Korumar Otel’indeki etkinliğe katıldık. Vakfımızı temsilen, UGP kurucusu ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ile, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ve Funika Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen ile tanışma şansı bulduk.

Türkiye’nin her yerinden STK ve öğrenci kulüpleri katıldığı için UGP kendi arasında bölgeler olarak ayrılmış: Marmara bölgesi, Karadeniz bölgesi, Ege bölgesi gibi. Bu bölgeler arasında spor müsabakaları yapıldı. Marmara bölgesi olarak futbolda şampiyon olduk. UGP’nin kuruluşundan beri Marmara bölgesinin spor müsabakalarında alınan ilk kupayı takımın kaptanı olarak Nuhoğlu Vakfı’nın Gençlik Komitesi Başkanı Gürkan Nuhoğlu aldı.

UGP’nin sivil toplum kuruluşlarını bulunduran bir ağ olması bize, Marmara bölgesinde bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla oturup muhabbet edip proje ortaklığı geliştirme imkanı sundu. Ortaya çıkan yararlı fikirleri geliştirme konusunda iş birliği yapma isteğimiz var; fakat UGP’ye katılmak için vakfımızın “Kamu Yararına çalışıldığına dair” değişiklik yapılması gerekiyor