Hayrat Cocuk Sanat Merkezi Resim Yarismasi 2021

15.03.2021

NUHOĞLU VAKFI HAYRAT ÇOCUK SANAT MERKEZİ “İKLİMLER HAYATIMIZI NASIL ETKİLİYOR” KONULU RESİM BULUŞMASI ŞARTNAMESİ

( 7 - 9 / 10 - 14 Yaş arası 2 Grup için )

Nuhoğlu Vakfı destekleri ile Hayrat Çocuk Sanat Merkezi’nin 2. sini düzenlediği resim yarışması, yeni formatı ile sanat buluşması olarak 2021 yılında gerçekleştiriyor. Hayrat ve Of ilçesine içerisinde yaşayan tüm çocuklarımızın katılabileceği sanat buluşması temasını küresel ısınmaya farkındalık yaratmak amacı ile “İKLİMLER HAYATIMIZI NASIL ETKİLİYOR ” olarak belirledi. Bu buluşma sanatta olan ilgiyi artırmak ve küresel ısınmaya dikkat çekmek için hazırlanmıştır. 12 Mart – 23 Nisan 2021 tarihleri arası katılım şartlarını sağlayan tüm çocuklar ödül alacaktır. Buluşma instagram üzerinden gerçekleşecektir. Katılım şartlarını sağlayan tüm çocuklar 23 Nisan 2021 tarihide ilan edilecektir. Buluşma 7-9 ve 10-14 yaş olarak İki kategoride değerlendirilecektir.

KONU: “İklimler Hayatımızı Nasıl etkiliyor? Küresel -“22 Mart Dünya Su Günü”

AMAÇ: Belirlediğimiz konu başlıkları altında çocukların sanata olan ilgisini artırmak ve Küresel ısınma ile iklim değişikliğine dikkat çekmektir.

KATILIM ŞARTLARI:

● 7 - 9 ve 10 – 14 yaş arası çocuklar katılabilir.

● Sanat Buluşması Hayrat ve Of ilçeleri içerisinde ikamet eden çocuklarla sınırlıdır.

● Kısa kenarı 25 cm den küçük, kısa kenarı 50 cm den büyük olmayan resim kağıdı üzerine

● Teknik serbest ( suluboya, akrilik boya, kuru boya, kolaj… v.b)

● Gönderi instagram üzerinden resmin fotoğrafı çekilerek @nuhogluvakficocuk etiketi ile herkese açık olarak paylaşılmalıdır. Gizli hesaplardan yapılan paylaşımları göremediğimiz için değerlendirmeye alınmayacaktır.

● Katılımcılar @nuhogluvakficocuk instagram hesabını takip etmek zorundadır.

● Katılımcı paylaşımından sonra DM (Direkt mesaj) ile instagram hesabından Adı, Soyadı, Doğum tarihi, Okulu, Adresi ve Telefon numarası göndermelidir.

● Velisinin hesabı üzerinden katılmak isteyenler çocuklar aynı şartları yerine getirmek zorundadır.

● İnstagram gönderisi 12 Mart – 9 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılmalıdır. Tarihler öncesi ve sonrası gönderiler kabul edilemeyecektir.

● Katılımcı birden fazla eser paylaşımı yapabilir fakat bir eseri segilenecektir.

● Eserler daha önce ticari amaçlı kullanılmamış ve herhangi bir yarışmadan derece almamış olmalıdır.

DİĞER HUSUSLAR

● Katılım şartlarını yerine getiren çocuklar Nisan 2021 günü sosyal medya hesaplarımızdan ilan edilecektir.

● İlanda yer alan isimler eserlerinin orijinallerini yıpranma ve kırışıklık olmadan muhafaza etmeliler.

● İlanda yer alan isimler ödüllerini Nuhoğlu Vakfı Hayrat Çocuk Sanat Merkezinden resmin orijinalini teslim ederken alacaktır.

● İlan edildiği tarihten itibaren 30 Temmuz 2021 tarihine kadar ödüllerini teslim alabilir.

●Sertifika töreni 2021 Ağustos ayının son Pazartesi günü Nuhoğlu Vakfı Hayrat Aile Buluşmasında yapılacaktır.

● Sertifika töreni pandemi koşullarının iyileşmesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

● İçerisinde siyasi ve ahlak anlayışına ters düşecek mesajlar barındıran eserler doğrudan elenir.

● Yeterli katılımın olmaz ise yarışmayı iptal hakkı Hayrat Çocuk Sanat Merkezine aittir.

● Nuhoğlu Vakfı Çocuk Sanat Merkezi, Yarışmaya katılan resimlerden sergilenmeye değer görülenler ile ödüllendirilenleri, Merkez afiş, katalog, broşür kitap ve bunun gibi tanıtım malzemesi olarak baskı şeklinde veya görsel medyada internet gibi her türlü yayın platformlarında kullanma hakkına sahip olacaktır. Bu resimler Nuhoğlu Vakfı Çocuk Sanat Merkezi tarafından sergileme amaçlı kullanılabilir. Resim etkinliğine katılanlar bu şartları peşin olarak kabul etmiş sayılırlar.

●Resim etkinliğine katılan resimler iade edilmez. Katılan tüm öğrenciler, resimleri ile ilgili tüm hakları Nuhoğlu Vakfı Çocuk Sanat Merkezi’ne devretmiş olmayı kabul eder. Katılıp ödül alan öğrencilerin resimleri öğrenci velilerinin yazılı telif devri ile Nuhoğlu Vakfı Çocuk Sanat Merkezi tarafından görsel malzeme, duvar takvimi, kartpostal ve iletişim malzemesi olarak değerlendirilebilecek ve merkez ve belediyeyle ilgili yayınlarda kullanılabilecektir. “İklimler Hayatımızı Nasıl etkiliyor ” konulu resim etkinliğine katılan tüm öğrenci ve veliler fotoğraf ve görüntüleri (fotoğraf ve/veya kamera ) ile ilgili tüm haklarını yazılı telif devri ile Nuhoğlu Vakfı Çocuk Sanat Merkezi’ne devretmiş olmayı kabul eder. Sanat haftasında çekilen söz konusu fotoğraf ve görüntüler Nuhoğlu Vakfı Çocuk Sanat Merkezi tarafından gazete, dergi, televizyon, dijital medya gibi mecralarda reklam amaçlı kullanılabilir.

● Katılımcılar tüm hususları peşinen kabul ve taahhüt eder.

ÖDÜL: Katılım şartlarını yerine getiren tüm çocuklara Katılım Sertifikası ve resim malzemesi hediye edilecektir. Resim malzemesi ödülü Hayrat Çocuk Sanat Merkezi de teslim alacak çocuklar ayrıca resim ve müzik çalışmalarımıza katılabilecektir. Katılım Sertifikası Nuhoğlu Vakfı Hayrat Aile Buluşması sırasında verilecektir.

BULUŞMA TAKVİMİ:

12 Mart 2021 etkinlik ilanı

9 Nisan 2021 etkinlik son başvuru tarihi

23 Nisan 2021 Şartları sağlayan paylaşımların ilanı ve sosyal medya sergisi

23 Nisan - 30 Temmuz arası ödüllerin teslimi ve sanat merkezinde ağırlama.

Ağustos 2021 Nuhoğlu Vakfı Hayrat Aile Buluşması Sertifika Töreni ve Resim sergisi ( Pandemi Koşullarına Bağlı olarak değişiklik gösterebilir.)

DETAYLI BİLGİ ve İLETİŞİM İÇİN:

Adres: Merkez Mahallesi, Vakıf Sokak, Nuhoğlu Lojmanları, B-Blok 102 Hayrat / Trabzon

Telefon: 0462 691 33 00

E-posta: hayratcocuksanatmerkezi@gmail.com

İnstagram: @nuhogluvakficocuk